Λίγα λόγια για εμάς

PB140378Η Καλλιόπη Γκούμα είναι πτυχιούχος λογοθεραπεύτρια & ειδικός προσχολικής αγωγής για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Εκπαιδευθείσα στη μέθοδο της “touch & say”, στις Καίριες δεξιότητες, στη μέθοδο TEACCH και στο σύστημα MORE. 


Μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Λογοθεραπευτών – Λογοπαθολόγων Ελλάδος. 


Εργασιακή εμπειρία: μέλος της διεπιστημονικής ομάδας της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.Α, ως θεραπεύτρια λόγου & κοινωνικοποίησης για παιδιά με ΔΑΔ & άλλων αναπτυξιακών διαταραχών, στην υπηρεσία του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών και στο κέντρο για παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές  «συν πράξη» .

 

Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια και σεμινάρια με προφορικές παρουσιάσεις, όπως επίσης συνεχίζει να επιμορφώνεται και να εκπαιδεύεται σε νέες μεθόδους που προάγουν την επιστήμη της Λογοθεραπείας και την προσφορά της στον άνθρωπο.

 

valkaloglouΟ Κωνσταντίνος Βακάλογλου είναι λογοπεδικός. Γεννήθηκε στην Ναύπακτο το 1975. Το Σεπτέμβριο του 1996 ξεκίνησε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο της Σόφιας «Σβ. Κλήμεντ Οχρίντσκι» και το 2002 πήρε το πτυχίο DIPLOMA - (MAGISTR} ΕΙΔΙΚΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΛΟΓΟΠΕΔΙΚΗΣ. Από τότε έχει εργαστεί σε διάφορα κέντρα λογοθεραπείας, σε οικοτροφείο και σε Φυσιοθεραπευτική μονάδα παιδιού. Κατά τη δωδεκαετή εμπειρία ασχολήθηκε με την αποκατάσταση διαταραχών άρθρωσης- φωνολογίας, την ειδική γλωσσική διαταραχή, δυσφασία, δυσπραξία, τις δυσκολίες κατάποσης, τις διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, Νοητική υστέρηση, ΔΕΠ-Υ, τραυλισμό κ.α. Έχει εκπαιδευθεί στην μέθοδο εκμάθησης λόγου Μάκατον και στην οπτικοκιναισθητική μέθοδο touch & say και έχει παρακολουθήσει και άλλα εκπαιδευτικά σεμινάρια και συνέδρια.

 

fakoudiΗ Φακούδη Ανθούλα είναι ψυχολόγος – ειδική παιδαγωγός και τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την αξιολόγηση και αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών αξιοποιώντας τη μεθοδολογία και το υλικό αποκατάστασης της κα. Μαυροειδή. Το 2006 αποφοίτησε από τι Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών από το τμήμα του προγράμματος ψυχολογίας. Το 2008 έγινε κάτοχος του μεταπτυχιακού προγράμματος του Πανεπιστήμιου του Bristol με εξειδίκευση στην ειδική αγωγή. Το διάστημα 2009-2013 παρακολούθησε μετεκπαιδεύσεις και επιμορφωτικά σεμινάρια στο ΑΒΑ, στο TEACCH και στο WISC-III. Επιπλέον, μετεκπαιδεύτηκε στην αξιολόγηση και αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών σε μαθητές δημοτικού με την μεθοδολογία της κα. Ασημίνας Μαυροειδή, η οποία ήταν και η επόπτρια σε περιστατικά μαθησιακής αποκατάστασης.
Εργάστηκε το 2007 ως ψυχολόγος στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ της Χίου κάνοντας ατομικές και ομαδικές συνεδρίες για την ανάπτυξη της επικοινωνίας και της διαχείρισης συναισθήματος των παιδιών του σχολείου. Το 2009 εργάστηκε στο Κέντρο ημέρας του ΔΙΚΕΨΥ, πρώιμη παρέμβαση στα παιδιά με ΔΑΔ. Το Σεπτέμβριο 2009- Ιούλιο 2014 εργάστηκε στο κέντρο Σύν-πραξη για παιδιά με αναπτυξιακές και μαθησιακές δυσκολίες αναλαμβάνοντας ειδικό μαθησιακό και ψυχοπαιδαγωγικό πρόγραμμα.

 

valviΗ Ανατολή Βάλβη είναι αριστούχος απόφοιτος του τμήματος εργοθεραπείας του ΑΤΕΙ Αθήνας. Έχει εκπαιδευτεί στην μέθοδο της αισθητηριακής ολοκλήρωσης και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και συνέδρια σχετικά με το γνωστικό της αντικείμενο. Επιπλέον είναι γνώστης της ελληνικής νοηματικής γλώσσας. Ασκεί το επάγγελμα από το 2008 έως και σήμερα και συνεργάζεται με κέντρα ειδικών θεραπειών.
Η εμπειρία της περιλαμβάνει παρέμβαση σε παιδία προσχολικής και σχολικής ηλικίας, με διαταραχές του φάσματος του αυτισμού, ΔΕΠ-Υ, νοητική υστέρηση, μαθησιακές δυσκολίες και εγκεφαλική παράλυση.

 

.